МОЯТА КОЛЕДА



С част от моята коледна украса ще участвам в Конкурсите на Двете елши - Коледна украса.









Един от символите на Коледа е елхата. Традицията да се поставя у дома украсено коледно дърво е на повече от 500 години. Зеленото растение посред зима се възприемало като символ на нов живот, а поставянето на свещи - като надежда за повече светлина.





С тази easel картичка ще участвам в Моята Коледа с Хобисимо и в Конкурсите на Двете елши - Коледна картичка.
Ще включа и картичките си от серията "Коледни Звездички"





Друг символ на Коледа са христианските цветове - зелено и червено. Първият цвят символизира надеждата в мрачната зима, както и предаността. Вторият - кръвта на Христос, която пролял в избавление на човечеството. От друга страна, зеленото и червеното олицетворяват безграничната вяра на християните. Тези два цвята слагат отпечатък върху коледното дърво и декорацията на трапезата, както и върху опаковките на подаръците. Прието е при аранжиране първо да се използва червеното, а след това зеленото.





Желая Ви, Вълшебна и Приказна Коледа!

9 коментара:

  1. Мими толкова е хубава коледната ти украса:)))Много ми харесва всичко:)))Картичката е много хубава:))Желая ти успех и Весела Коледа:)

    ОтговорИзтриване
  2. Весела Коледа, Мими! Много щастие и късмет!

    ОтговорИзтриване
  3. Весела Коледа,много късмет

    ОтговорИзтриване
  4. Честита Коледа!
    Украсата у вас е страхотна, като излязла от списание! Наистина си личи колко си се постарала! Браво!

    ОтговорИзтриване
  5. Честита Коледа! Здраве, мир и обич ти пожелавам и много късмет, а към тях винаги да има и мъничко Коледно вълшебство! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасна украса за добро настроение! Благодаря за пожеланията.

    ОтговорИзтриване
  7. Много красиви и оригинални идеи!

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте, Мими и Честита Нова Година! С удоволствие разгледах Вашата празнична украса и Ви поздравявам! Чувствам се неловко от факта, че трябваше аз да Ви изпратя коледна картичка от инициативата "Подари картичка", но тъй като отскоро съм в тези среди, не ми беше ясно по какъв начин да Ви я пратя- по имейл или по поща. Сега разбрах, че трябва по пощата. Ако все още имате желание, можете да ми изпратите адреса си. Ще бъда много щастлива, ако успея да изпълня обещанието си. Моят имейл е: lilija_ivanova@abv.bg

    ОтговорИзтриване